حاکمیت شرکتی

الف) اصول و رویه ها

توامان با ارتقای جایگاه شرکت در صنعت و حوزه عملیات اصلی، به منظور تقویت ساز و کارهای اثربخش حاکمیت شرکتی، استقرار و اجرای سیاست های مناسب حاکمیتی با تاکید ویژه بر عدالت و انصاف و ارتقاء شفافیت در تمامی حوزه های فعالیت و با تاکید بر ریسک بهینه و ارتقاء نظام کنترلی و نظارتی در شرکت مورد توجه بوده است. بر این اساس، اهداف شرکت با توجه به منافع ذینفعان و سهامداران تعیین و تبیین شده و در این چارچوب، ساختار، طرق نیل به اهداف و چگونگی نظارت بر فعالیت ها و عملکرد شرکت مشخص شده است.

نظارت و کنترل فعالیت های شرکت هم از طریق هیئت مدیره در فرایند نظارت داخلی و هم از طریق کنترل بیرونی توسط حسابرسان مستقل اعمال می شود.

در راستای اجرای کنترل های داخلی، وظایف افراد و زیر مجموعه های شرکت و موارد نظارتی و شیوه های مناسب کنترل داخلی تبیین و مستقر شده است. همچنین با تشکیل کمیته حسابرسی در سنوات اخیر و افزایش و ارتقای ظرفیت های حسابرسی داخلی در طی سال مالی ۱۴۰۱، بررسی فرایندهای عملیاتی و کنترل های داخلی به طور مداوم و دوره ای مورد بازنگری واقع و حسب مورد بروز رسانی می گردد.

با استقرار نظام حاکمیتی اثربخش به شرح فوق، بکارگیری روش های مناسب برای موفقیت شرکت در بازار و مواجهه با مخاطرات و ریسک هایی احتمالی که ممکن است فعالیت آن در بازار را دچار مشکل نموده و درآمدزایی و سود آفرینی آن را مختل نماید، به عنوان هدف کلی استقرار حاکمیت شرکتی، مورد توجه ویژه بوده است. فعالیت در راستای مسئولیت های اجتماعی و اصول اخلاقی و حرفه ای دیگر اهداف متصور از استقرار حاکمیت شرکتی است که شرکت به آن توجه داشته است.

با اعتقاد به اصل شفافیت در امور حاکمیت شرکتی، کلیه فعالیت های شرکت مبتنی بر اصول، قوانین و مقررات داخلی، بین المللی و حرفه ای بوده که رعایت آن در جهت مواجهه با ریسک های متعدد در بازار ضروری و حیاتی  است. براین اساس گزارش های متعددی در زمینه های فعالیت شرکت با فواصل زمانی متفاوت (روزانه، هفتگی، ماهانه، سالانه و موردی) جهت ارائه به هیئت مدیره و حسابرسان مستقل تهیه و منتشر می گردد.

در نهایت می توان اشاره کرد که با استقرار حاکمیت شرکتی مناسب، ارتقاء ارزش آفرینی شرکت و ایجاد اطمینان در خصوص عملکرد آن و کنترل ریسک های عملیاتی فراهم می شود.

هیات مدیره معتقد است با بهبود اصول حاکمیت شرکتی، ابزارهای مناسب برای هیأت مدیره جهت پیگیری اهداف همسو با منافع شرکت و سهامداران و نظارت موثر بر عملیات و ارتقاء شفافیت، میسر خواهد شد، فلذا برای اداره مطلوب شرکت بر این محور مهم تاکید بسیار ویژه دارد. در این رابطه، هیات مدیره، علاوه بر طرح مباحث مختلف راهبری درست، تاکید فراوانی بر تدوین و حفظ ارزش های عالی اخلاقی و حرفه ای در محیط کار داشته و با تجویز این راه کارهای ارزشی، سعی بر آن دارد تا فرآیند کنترل و صیانت از منافع کلیه افراد ذینفع، در عمل، گفتار و کردار تمامی کارکنان سازمان از اعضای هیأت مدیره تا پائین ترین سطوح سازمان نهادینه شود.

بر این باوریم که اجرای اصول حاکمیت شرکتی و راهبری درست، در نهایت مزایایی چون بهبود کارآیی عملیات، امکان دسترسی به وجوه و منابع بیشتر با صرف هزینه کمتر و کسب شهرت روزافزون، افزایش درآمد و سود و خلق و افزایش ارزش شرکت را نیز به دنبال خواهد داشت که خوشبختانه طی چند سال اخیر این مهم در حد مورد انتظار محقق شده است. این انتظار می رود که با رویکرد هیات مدیره به بهبود اصول حاکمیتی موجود، به تدریج و در طول زمان و با توسعه فرآیندهای نظارتی کارا و موثر، اجرای برنامه ها به شکل مطلوب و شفاف در جهت حفظ و ارتقاء ارزش و جایگاه شرکت تسهیل گردد.

 

ب) ساختار راهبری

ساختار هیئت‌مدیره، مشخصات، سوابق و مدارج تحصیلی و حرفه ای نمایندگان حقیقی اعضاء هیئت‌مدیره به شرح زیر است.

 

نام و نام خانوادگی سمت تحصیلات زمینه‌های

سوابق کاری

تاریخ عضویت در هیئت‌مدیره میزان مالکیت

در سهام شرکت

عضویت هم‌زمان در هیئت‌مدیره

سایر شرکت‌ها

عضویت قبلی در هیئت‌مدیره

سایر شرکت‌ها

نصرت‌الله منزوی مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره کارشناسی مدیریتی ۲۸/۰۴/۱۴۰۰ ۰% مهبان و سنوس گروه صنعتی یک و یک
کوشان نایب زاده عضو هیئت مدیره دکتری مدیریتی ۲۸/۰۴/۱۴۰۰ ۰% لیموندیس و کیمیا لیموندیس و آفرین به گل
جمال سیدصالحی عضو هیئت مدیره کارشناسی ارشد مدیریتی ۲۸/۰۴/۱۴۰۰ ۰%
حسین حسنی عضو هیئت مدیره دکتری حسابرسی مدیریتی ۲۸/۰۴/۱۴۰۰ ۰%

 

 

 

ج)کمیته های تخصصی هیئت‌مدیره

در تاریخ صورتهای مالی، در راستای اصول حاکمیت شرکتی و به‌منظور هماهنگ شدن ساختار و فرایندها با استراتژی‌های ارائه‌شده و اهداف کلی و جزئی شرکت، کمیته‌هایی با هدف مدیریتی و اجرائی در کنار کادر تخصصی، جهت کمک به تصمیم‌گیری صحیح و بهینه در حال فعالیتند که تعدادی از آن‌ها به شرح ذیل می‌باشد:

کمیته برنامه‌ریزی تولید (اعضاء: مدیرکارخانه، مدیر برنامه ریزی تولید، مدیر فروش، مدیر کسب و کار و مدیر بازرگانی)

کمیسیون معاملات (اعضاء:مدیر بازرگانی، مدیر مالی، معاون تضمین کیفیت، یکی از اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل)

کمیته حسابرسی (اعضاء: مدیر امور مجامع و دو نفر حسابدار رسمی مستقل و غیر موظف)

کمیته طبقه‌بندی و ارتقاء پرسنل (اعضاء: مدیرعامل، مدیر منابع انسانی و رئیس امورکارکنان)

کمیته حفاظت و بهداشت ایمنی (اعضاء:مدیرتولید، مدیربرنامه ریزی، مدیرانبارها، مدیرفنی و مدیر منابع انسانی)

کمیته رسیدگی به شکایت مشتریان (اعضاء: معاونت تضمین کیفیت، رئیس تضمین کیفیت و مدیر تولید)

کمیته فنی (اعضاء: مدیرکارخانه، مدیرفنی، مدیرتولید،مدیرکنترل کیفیت و مدیر برنامه ریزی)

کمیته انتصابات (اعضاء: مدیرعامل و اعضای غیرموظف هیات مدیره)

 

د)  جلسات هیئت‌مدیره و کمیته های تخصصی هیات مدیره

طی دوره مالی ۶ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۲، (دوازده) جلسه هیئت‌مدیره، (دو) جلسه کمیته حسابرسی و (چهار) جلسه کمیته انتصابات تشکیل و در خصوص موارد و مسائل مختلف تصمیم گیری شده است.

 

ه) اطلاعات درباره حقوق، مزایا و پاداش مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره

– حقوق و مزایای مدیرعامل و اعضای موظف هیئت‌مدیره با تصویب هیئت‌مدیره و حق حضور اعضای غیرموظف بر اساس مصوبه مجمع عمومی عادی سالانه تعیین می‌گردد.

 

– سیاست‌های کلی در خصوص تخصیص پاداش هیئت ‌مدیره بر اساس قانون تجارت و توسط سهامداران عمده تعیین و بر اساس مصوبه مجمع عمومی عادی، پرداخت صورت می‌گیرد.

 

و) اثربخشی هیئت مدیره، مدیرعامل و کمیته­های تخصصی هیات مدیره

همانگونه در گردش و نتیجه عملیات ملاحظه می گردد، تصمیمات اثربخش هیئت مدیره و مدیرعامل منجر به تداوم تولید و فروش و عبور از مشکلات و کمبودهای مواد اولیه و سایر نهاده های تولیدی شده است. نتایج این تصمیمات بطور مشخص در صورت های مالی منعکس است.

به موجب نظام سنجش و ارزیابی مدیران و کمیته های تخصصی هیات مدیره، عملکرد هیات مدیره و کمیته های حسابرسی و انتصابات و میزان اثربخشی آن ها در حدود وظائف قانونی و محوله، مورد بررسی و ارزیابی فنی و تخصصی دوره ای قرار می گیرد و نتایج ارزیابی ها مبتنی بر میزان تحقق و نزدیکی معیارها و شاخص های فعالیت و عملکرد به اهداف مورد نظر تعیین و به هیات مدیره گزارش می گردد.

 

 

“پایداری”

شرکت با رویکرد توسعه پایدار و ایجاد سازوکاری برای سنجش و ارزیابی توان ایجاد ارزش در دوره های زمانی کوتاه مدت و بلندمدت در زمینه های زیر اقدامات موثری نموده است:

شرکت در زمینه مدیریت انرژی و مصرف بار گام های بسیار موثری برداشته به نحوی که موفق به دریافت گواهینامه -های ممیزی و تخفیفات در صورتحساب برق شده است. همچنین با افزایش ظرفیت تصفیه پساب کارخانه توجه ویژه ای به مسائل زیست محیطی داشته که باعث کاهش آثار مخرب ورود پساب های صنعتی به محیط زیست شده است. در این رابطه از سنوات قبل نیز برنامه های منظم و دقیقی در کاهش ضایعات و تفکیک و کنترل آن به اجرا درآمده و بخشی از آن که قابل فروش بوده منبعی برای بازیافت هزینه ها و مابقی با رعایت اصول بهداشتی و تحت نظارت کارشناسان اداره بهداشت استان قزوین به طور اصولی امحاء شده است.

بعد دیگری که با جدیت در زمینه پایداری شرکت دنبال می شود، موضوع مسئولیت اجتماعی است. کمک های      عام المنفعه در طی دوره ۶ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ در مجموع به میزان۲۴۰ میلیون ریال شامل پرداخت هایی به مراکز نگهداری سالمندان، گرم خانه های شهرداری قزوین و همچنین توجه خاص به بیمه های تکمیلی پرسنل و کنترل ادواری سلامت کارکنان،کنترل سطح شاخص های سلامت نظیر ویتامین ها و جبران کمبود آن حسب مورد، توجه ویژه به آموزش، تغذیه، ایمنی، امنیت شغلی، ورزش و نشاط کارگران و کارکنان و دست آخر استفاده از مواد اولیه مرغوب و با کیفیت در تولید محصولات با قیمت رقابتی جهت رعایت حقوق و انتظارات مشتریان و مصرف کنندگان از موضوعات مهم و با اهمیت در بحث مسئولیت های اجتماعی بوده و هست.

از سوی دیگر، همانند ادوار گذشته، در طی دوره مالی مورد اشاره، توجه ویژه ای به امر ورزش حرفه ای از طریق موسسه ورزشی مهرام نوین ایرانیان شده است. این باشگاه فرهنگی ورزشی که بطور تخصصی در رشته بسکتبال در رده های نوجوانان، جوانان و بزرگسالان فعالیت می نماید، از سنوات قبل توسط گروه تولیدی مهرام تاسیس و امتیاز ویژه آن در مالکیت شرکت می باشد. همانگونه که استحضار دارند، مقام های متعدد قهرمانی کشوری و آسیایی در کارنامه باشگاه مهرام بوده که علاوه بر کسب افتخارات ملی سهم بسزایی در تبلیغات و شناسایی محصول داشته است. همانگونه که در یادداشت (هفت) صورت های مالی انعکاس یافته، مبلغ ۱۴۰،۰۰۰ میلیون ریال بابت اسپانسری این باشگاه در طی دوره مالی ۶ ماهه هزینه شده است.

همانگونه که در این گزارش و سایر گزارش ها نظیر صورت های مالی ملاحظه می گردد، عملکرد مالی و اقتصادی، سهم بازار محصول، شاخص های بهره وری تولید و رشد شرکت به تفصیل آورده شده که بیانگر توجه ویژه به بعد اقتصادی در پایداری شرکت در کوتاه مدت و بلندمدت بوده است.  با توجه به اینکه موضوع فعالیت شرکت تولید مواد غذایی می باشد، بخش عمده ای از کمک ها و ایفای مسئولیت های اجتماعی از طریق اهدای رایگان محصولات مختلف به مراکز هدف صورت پذیرفته است.

به علاوه، شرکت در راستای ایفای بخشی از تکالیف قانونی خود، تمامی مالیات ها و حقوق و عوارض دولتی را در موعد مقرر پرداخت می نماید. به همین دلیل، جرایم با اهمیتی قابل ذکر نمی باشد.

همچنین، به دلیل افزایش سرمایه از محل سود انباشته در سال مالی ۱۴۰۱ ، بالغ بر ۴۵،۰۰۰ میلیون ریال معافیت از مالیات عملکرد عاید شرکت شده و در تاریخ این گزارش، اخذ مجوز از سازمان بورس بابت طرح افزایش سرمایه مجدد از این محل در حال پیگیری می باشد.

 

اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter